vrijdag 23 september 2011

Het pompje pompt weer

Er zijn zo van die zaken waar ik echt een hekel aan heb: mensen die door het rood rijden, de buurman die zijn gevel begint op te schuren wanneer je je ramen bent aan het kuisen, natte voeten, opstaan met grijs vuil weer,...En zo gaat het lijstje nog even door. Het valt allemaal best wel te relativeren, even slikken en hetgeen wat gebeurd is, is al lang vergeten.

Nog zo één van die zaken is overbodige verpakking. Vaak zijn koekjes niet één maar drie keer ingepakt, is er een gigantische verpakking rond een belachelijk klein objectje en word er weinig gedacht aan refill. Hier ook weer, even slikken, een ander product kiezen en verder winkelen. Zo opgelost!

Op de lavabo staat een zeeppompje. Zo eentje dat je koopt en wanneer het leeg is wegsmijt. Een vaste zeepblok of een hervulbaar pompje gaan kopen en vullen met een grote bus handzeep was een goed alternatief geweest maar nog beter is een beetje recycleren.

Zo werd een leeg plastic zeeppompje en een glazen potje...



















...gemixt tot nieuw zeeppompje. Potje kuisen, gaatje in het deksel boren,
pompje verplaasten en klaar is kees! Meer moet dat volgens mij niet zijn :)

dinsdag 20 september 2011

Voorbereiding op de strenge winter

Het vriendje zegt dat het koud gaat worden, zeer koud. Waar hij het haalt weet ik niet, hij geeft er steeds een uitleg bij over oceaanstromen of zoiets, veel begrijp ik er eerlijk gezegd niet van. Of het waar gaat zijn weet ik al helemaal niet, net zoals het vriendje dat niet echt kan weten maar beter voorkomen dan genezen...

Ineens dook haar schitterend recyKleer initiatief op. Er lag al lang wat klaar en dat werd vorige week dan ook eindelijk eens afgewerkt. Mijn materiaal was een simpele, uitgelebberde trui.



















Na een hele hoop knip en millimeter werk haalde ik er net mijn
nieuwe kap-sjaal en wanten uit voor de komende winter.



































































De overschot werd een klein hoopje waar nog een deel van werd bijgehouden. Je weet maar nooit, zo'n gebreid stukje kan volgens mij nog wel eens van pas komen. Zeker omdat ik al helemaal niet kan breien!



















Ook maken? Een handleiding nodig? Ik nam foto's toen ik het maakte..
Geef een kik wanneer je ze nodig hebt.

maandag 19 september 2011

Kijk eens wat er hier binnen waait!

Een vreemde bak...



















Even een kijkje nemen, zit daar iets in? Iets wat ik hoop dat er in zit?



















Joepie!!! Een doos vol retro-patroontjes!



















Voor elk wat wils! Hierbij een greep uit het aanbod.
Zo hebben we de zwangere vrouw:



















De werkende man:



















De kinderen:



















Parelwitte bruidjes:



















De trendy retro vrouw:



















De iets minder trendy vrouw:



















En (zelfs) de hond!:



















Daarnaast ook nog een stapel stofjes, linten, knopen,...
Hip hoi mijn dag is goed! Dank je wel mamy!


donderdag 8 september 2011

Erfgoed

U herinnerd zich misschien nog dit bericht. Daar waar ik vertelde dat ik een hele hoop 'naaischatten' kreeg van mijn opa. In heel die lading zat er wel bepaald één stofje dat mijn hart twee keer sneller liet slaan. Zo retro, zo mooi, zo kleurrijk maar helaas ook zo klein. Het was zelfs zo klein dat er ik geen laptophoes uit kreeg (bedankt aan jullie voor die leuke suggesties).

Aangezien ik nog een broer en twee zussen heb had ik eerder een project in mijn hoofd waar we alle vier wat plezier aan zouden beleven. En toen verscheen er ineens een subliem patroon op mijn pad, geen twijfel mogelijk het stofje zou verwerkt worden tot 'VanKatoen' kleedje.

Ooit zal er wel eens een dochtertje verschijnen bij één van ons vieren en zal het kleedje worden overgedragen. Om er helemaal een familiestuk van te maken deed ik moeite om de biais en de knoopjes zelf te maken. En zo krijgen we een stuk verwerkte erfenis, een soort erfgoed :)




















maandag 5 september 2011

Goed nieuws!

Mijn vriend en ik kregen een hele tijd geleden goed nieuws te horen. Nu, zo'n paar maanden later, kan ik het hier ook vertellen. Mijn schoonzus verwacht een kindje! En nog beter, mijn vriendje wordt de peter! De eerste in rij die aan familie uitbreiding doet blijft toch altijd bijzonder. Eind oktober worden we dus tante en nonkel wat toch ook voor ons een klein beetje speciaal is. 

Hieronder een mobieltje dat ik voor dat kleine boelleke heb gemaakt. Een ideaal projectje voor moest u nog restje stof en fleece hebben liggen. Jammer genoeg was er geen geschikte muur waar ik het tegen kon trekken en buiten regende het dat het goot. Het geheel lijkt hier nogal 'somber'.


En nu maar aftellen naar 26 oktober!

vrijdag 2 september 2011

Terug van thuis gebleven

Hier zijn we weer, terug van thuis gebleven! Ik zou het liefste ook willen zeggen 'terug van weggeweest' en zo'n heerlijke vakantie foto's laten zien zoals hier, hier en hier maar helaas pindakaas...ik ben gewoon thuis gebleven. Alhuwel dat ook niet helemaal waar is, begin juli ben ik er even tussenuit gepiept naar Italië. Heerlijk weer, op en top zomer, een zalig vakantiegevoel! Jammer genoeg zit dat heerlijke gevoel al weer ver weg. Eén keer de Belgische grens over stopte het niet meer met regenen tot nu september, wanneer iedereen terug naar school moet, typisch! Ach mij hoor je niet meer klagen...ik heb zon gezien en dat is het belangrijkste!

Ik verdween hier dus even. Weg van het internet en de vele mooie blogs met als grote reden om wat minder achter mijn computer te zitten. En dat is gelukt, in de mate van het mogelijke. Ondanks dat werd er hier niet stilgezeten.

* Er werd een van katoen kleedje gemaakt.



















* Ik kreeg leuke post!



















* Slabbetjes kwamen hier en daar te voorschijn.





































* De stempeldoos werd nog eens boven gehaald.



















* Het kladpapier kreeg een waardige plaats.



















* We kregen goed nieuws te horen!
* Mijn zus liet Canada achter zich en verhuisde terug naar België.
* Werd erg blij bij het zien van de meer dan 100 volgers, dank jullie wel!
* Ik werd weer een jaartje ouder.

Zo, hier laat ik het voorlopig bij. Uiteraard krijgen enkele puntjes nog een staartje en worden deze verder toegelicht in een persoonlijk bericht. De 'a' werd al gezegd en de 'b' zal nog volgen.